özellikle yeşilçamı hem yazlık ve hem kışlık da izleme şansı ve fırsatına sahip olabilen biri olarak yüzlercesi arasında..şöyle bir genel liste gibi yapayım naçizane diğerleri öksüz kalmasın..
yılmaz güney,,hemen her filmi ilk beşi.. umut,sürü,ağıt.acı ve arkadaş...
cüneyt arkın,keza her filmi..ilk üç... yaralı kurt,bırakın yaşayalım,hınç ve kahramanlık filmleri...
Ayhan Işık,,yine her filmi..ilk üç..haşhaş,kanun namına,Üç Tekerlekli Bisiklet ve küçük hanımefendi serisi
Türkan Şoray,,hepsi ve ilk beş...Aşk Mabudesi,Açlık,Tatlı Nigar,Deprem ve Metres
Tamer Yiğit,,ilk altı... Kızgın Toprak ,Atmaca Ali ,Bire On Vardı ,Cemal,Hedefteki Adam,Toprak Ana
Serdar Gökhan,,pek çok filmi..ilk üç... Irmak (1972),Meryem Ve Oğulları (1977),Cellat (1975)
İrfan Atasoy,,bütün filmleri ve ilk beş...Darağacı (1972),Her Kurşuna Bir Ölü (1971),Hamal (1976),Susuz Yaz (1973), Tolga (1975)
Yıldıray Çınar,,pek çok filmi ve ilk üç...Eşref (1977),Kader Torbası (1976)-Söyleyin Anama Ağlamasın (1976)
Yılmaz Köksal,,pek çok filmi ve ilk üç...Çeko (1970),Avare Kalbim (1971),Cesurlar 1972)
Tanju Korel,,ilk beş... Başlık Parası (1973),Bomba Ahmet (1970), Çakal Avı (1977),Sarmaş Dolaş (1977),Töre (1978)
Kadir İnanır..ilk yedi...Dila Hanım (1977) ,,Balayı (1984),Deprem (1976), Fırtına (1977),Katırcılar (1987),Tomruk (1982),Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)
belkide bunlar yeşilçama tutkuyla bağlanmaya sebep olanlardan bazıları oldu..arada karma yapabileceklerim de var belki başka bir fırsatta onları da yazabilirim.üstad izin verirse..
diğer üstadların yazdıklarını dikkatlice okudum.. bazıları bana yakın bazıları da yaş itibariyle izlerken neler hissetiler bilemediğim için,isim olarak aklıma yazabildim.kanımca sinema bir duygu alemidir size yakın oldukça seviyorsunuz..başta Ortegalex üstad ve diğer seğerli üstadlara saygılarımla...